CZ SK HU

A Ghost bemutatja az új modelleket a 2019-es évre

Eltelt egy újabb év és a Ghost kerékpárok türelmetlenül várják az új gazdájukat. Az innovációk a legtöbb termékcsaládunkat érintik, mint az AMR modelleket, a hibrid kerékpárokat, vagy az egyre népszerűbb Gravel bringákat. A megújult geometriájú vázak 30%-kal nagyobb merevséget biztosítanak, mint a régebbi verziók.

 

A 25. születésnapját ünneplő Ghost

A német Ghost idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját.  Ez a cég 1993 óta több, mint kilencszáznegyvenszeresére (18m2-ről 17000m2-re) nőtt. Az pedig, hogy a termelés volumene évről évre növekszik, a termékei piacképességét jól mutatja. Az első évben mindössze 73 biciklit állított elő, míg a mostani évben megközelítőleg 150000 kerékpár gördül le a gyártósorról.

 

2019 – A lengéscsillapítók éve

Semmi sem tudja igazán helyettesíteni a rugós lengéscsillapítókat, és ezt a Ghost jól tudja. Ezért kiemelt figyelmet fordítottak a teleszkópokra az elektromos és hagyományos kerékpárok esetén is. Az érzékeny rugóstagok jobban elnyelik a kisebb egyenlőtlenségeket, ideálisabbak a progresszív hátsó szerkezetekhez. Ezen felül könnyen személyre szabhatók, hosszabb élettartamúak, mint a levegős társaik. Vessünk néhány pillantást az új megoldásokra.

 

Ghost FR AMR 8.7

Az új, ráncfelvart Ghost FR AMR 8.7 modell(165mm-es hátsó és 170mm-es első rugóúttal) úgy néz ki, mint egy durva villámcsapás, de ha közelebbről tekintünk rá, megismerhetjük az érzékeny oldalát. a modern geometria lényegesen merevebb vázzal készül, ahogy azt az enduro és freeride pályák megkövetelik. A Cane Creek Helm hétféle beállítási lehetőséggel rendelkezik, útja 100-170mm közt állítható, tökéletesen alkalmazkodva a terep adottságaihoz. A szuper érzékeny Cane Creek DB Coil CS pedig különösen kedvelt a versenyzők körében. További fejlesztés az egy darabból készült, megerősített himba, mely nagyban hozzájárul a merevséghez.

 

A Ghost HybRide SL AMR X S7.7+ vonzereje

A Ghost egyik legnagyobb mutatványa az eMTB szektorban a HybRide SL AMR X S7.7+. Ez az agresszív gépsárkány kecses szénszálas vázával és robusztus rugózó elemeivel tökéletesen illeszkedik az off-road nyomvonalakra, de egyéb huncut mutatványokra szintén kapható. Shimano E8000-es motorja és a hozzá társított 504Wh akkumulátor biztosít róla, hogy garantált élmény legyen a fel- és lefele közlekedés is.


 Az acélrugós Rock Shox Super Deluxe tag kellemesen kényelmes rugózást biztosít összhangban az első Rock Shox Yari RC villa 160mm-es rugóútjával. A villa SoloAir rendszerű, csillapításról pedig a Motion Control egység gondoskodik, mely lehetővé teszi a precíz beállítást. Ezen felül Dual Piston funkcióval is ellátták, ami 3 centimétert képes beültetni a villát, segítve a meredek emelkedőn való feljutást.


De mi teszi egyedivé a hibrid SL AMR X-et az elektromos kerékpárok között? Például a motocross-ból átvett váltott kerékméret, mely elöl 29x2,5”, hátul pedig 27,5x2,8” méretű. A hátsó gumi megnövelt érintkezési felülete magasabb fokú tapadás mellett hatékonyabb teljesítményleadást tesz lehetővé, az első kerék pedig a pontosabb kezelést és az akadályok könnyű leküzdését biztosítja. A hajtóművek hosszát 155mm-re csökkentették, amely optimálisabb pedálfordulat mellett segít megóvni a hajtóművek felakadását a kiálló tereptárgyakon.

 

Gravel telitalálat 2019-ben

A teljesen új gravel széria meghatározó eleme a Ghost Endless Road Rage, melynek legérdekesebb részlete az agydinamója és a kormányszár felett elhelyezett USB-port(töltő). A RoadPlus abroncsoknak köszönhetően igazán kényelmes bringa még hosszú és rázós utakon is. A kiegyensúlyozott geometria és a bikepacking rendszerekhez való előkészítés alkalmassá teszi ezt a Ghost gravel kerékpárt, hogy elmenekülj vele egy kicsit a civilizáció elől, átszelve az ismeretlen vadont.

 

Az új szezonban természetesen új Ghost ruházatnak és kiegészítőknek is jönnie kell. Érdemes megemlíteni a Performance Pro Evo férfi hosszú ujjú mezeket, minőségi gyapjú béléssel és három zsebbel hátul. Három színkombináció közül van lehetőség választani: piros-fekete, kék-fekete és szürke-fekete. De gondolva a jó időre, akár nyári rövid ujjú változatot is választhatsz.

klikni pro velký obrázek